Verslagen

Nederlanders en Belgen ijzersterk in de Rotax Max Winter Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 februari 2014 00:07 • Print artikel

De Rotax Max Wintercup in Campillos bood ook vandaag weer volop spektakel. De Nederlandse en Belgische karttalenten lieten zich gelden in het internationale veld en nestelden zich in de top van de klassementen. Zo ging Richard Verschoor uit Team TKP er na de series met de pole-positie in de Rotax Max Junioren voor de prefinale vandoor. De Engelsen Joseph Reilly en Sean Babbington bezorgden Strawberry Racing de pole in respectievelijk de Rotax Max Senioren en de DD2.

Rotax Max Junioren

Na een zonnige start kantelde het weer in de ochtend en in de tweede serie van de Junioren gingen de hemelsluizen open. Daarna regende het een periode en met de laatste paar series voor de boeg stopte de regen, maar de baan bleef slecht. Dat ondervonden ook de Senior-rijders in de laatste heats, die een verkeerde bandenkeuze maakten.

Team TKP bewees gelijk dat ze ook dit jaar weer de Britse teams goed partij kunnen bieden. Zo reed Richard Verschoor erg sterk en pakte de pole, terwijl TKP-teamgenoot Thomas Preining de derde plaats voor zijn rekening nam na de series. In hun slipstream volgde ook Luc Willemse, die zijn debuut op Europees nivo erg goed gestalte gaf met een knappe elfde positie.

Dan Holland Racing

De Belg Max Timmermans en de Nederlander Leonard Hoogenboom komen uit voor het Britse topteam van Dan Holland Racing. DHR had drie rijders in de top tien, waarvan Timmermans sterk naar P7 streed en Hoogenboom naar P9. Met de kanttekening dat ze nog hoger hadden kunnen staan als ze zich niet hadden laten verassen door de plotselinge regenval in de eerste heat. Het DHR-koppel lag toen in de top drie, maar na een excursie door de grindbak vielen ze flink terug. Toch start het DHR-duo in een kansrijke positie.

DHR

Danny Kroes uit de equipe van Hugo Motorsport manifesteerde zich uitstekend en kwam na de series overal uit op P15. Hij was in de laatste serie in een mooi gevecht verwikkeld met Denise de Rooij. De rijdster uit Torenvliet Motorsports toonde de nodige Girlpower en ging met de 20e positie glansrijk door naar het selecte gezelschap dat zich direct in de finales reed. Ook Mauricio van der Laan kon zich via de 26e plek direct plaatsen.

Dikkie van der Wal mooie inhaalraces

Jarno Opmeer en Dikkie van der Wal moeten zich zondag vroeg via de herkansing weten te plaatsen voor de finales. Opmeer start op de voorste rij en heeft goede vooruitzichten, terwijl ook Van der Wal zijn portie met tegenslagen wel heeft gehad. De jonge Intrepid-karter moest alle series van de laatste plaats starten en nreed ijzersterke inhaalraces. Het was jammer van de tweede heat, want toen vond hij zijn Waterloo in de eerste ronde. De Nederlands kampioen MiniMax van 2013 start vanaf P8 in de herkansing.

Bouvin Power sterk met Cool en Van Parijs

Joseph Reilly is na een paar jaar afwezigheid terug actief in de Rotax Max Senioren en hij liet zien dat hij nog niets verleerd is. De karter uit Strawberry Racing pakte de pole voor teamgenoot Guan Yo Zhou en Michael Cool sterk op P3. Het Belgische Bouvin Power deed het sowieso erg goed, want ook Glenn van Parijs reed sterk naar de zesde stek.

Yaro Deckers en Lars Lamborelle

Yaro Deckers voelt zich weer helemaal thuis in de kart na twee jaar autosport. Deckers streed met de wereldtoppers mee en start de prefinale vanaf een knappe zevende plaats. Ook zijn TKP-teamgenoot was op dreef. Dries Vanthoor liet zien dat niet alleen zijn broer Laurens Vanthoor kan racen, ook Dries komt eraan. Hij pakte notabene brutaal de pole en scoorde goede resultaten in de heats. Helaas verloor hij in de tweede en derde heats wat kostbare plaatsjes. Toch start hij van een keurige 12e plek.

Lars Lamborelle werd slachtoffer van de wisselende omstandigheden en het team gokte op de verkeerde banden met de slicks! De baan droogde langzaam. Lamborelle was een grote kanshebber na de derde plek in serie 1 en een overwinning in de tweede heat. Lamborelle had duidelijk de verkeerde bandenkeuze en viel kostbare plaatsen terug. Toch start hij nog van P15 in de prefinale en met de vechtlust, die hij tetoon spreid zijn nog mooie dingen mgoelijk. Tom Meijer kon zich ook direct plaatsen voor de finales. Hij was nog zoekende met zijn A6.nl-Intrepid. Meijer start de prefinale vanaf P27.

Lorenzo van Riet

In de DD2 was het Sean Babington er met de beste startplek vandoor voor de altijd snelle Belg Xen de Ruwe op zijn ART GP-kart. Lorenzo van Riet reed aanvallend. Na zijn geweldige vijfde positie in de kwalificatie prijkte de naam Van Riet na de series op de tiende plaats. Christophe Adams was vierde Masters.