Wel eens een start meegemaakt bij de supercarchallenge?

IMG_0531

Veel mensen vragen mij wel eens….hoe is dat nou zo’n start?
Nou nu kunnen jullie met mij meerijden in de eerste ronde van de Supercarchallenge van race 2. Ik mocht dit weekend uitkomen voor Ferry Monster Autosport en mocht samen met mijn team genoot Priscilla Speelman de nummer 203 Seat besturen en wat een mooi weekend was het. Hier een daar een kleine tegenslag, maar we staan P2 in het kampioenschap. Zijn we super trots op.

In de Supercarchallenge rijden 3 verschillende klassen door elkaar. Je hebt de GT auto’s, Super sport divisie (wij) klasse en de Sport Divisie.
Priscilla en ik hadden ons als 5e gekwalificeerd voor race 1. Priscilla is deze race van start gegaan. Helaas kwam er een safety car en konden alle auto’s weer goed aansluiten in een mpoi lang treintje. Per ongeluk schoot de auto in Neutraal. Priscilla moest de auto volledig tot stilstand laten komen om weer verder te gaan anders kan je hem niet meer in de versnelling zetten. Super balen, maar niks aan te doen. Bij de rijders wissel lagen we toen helaas op de laatste plaats van onze klasse P 15 en P32 algemeen. Jammer maar gas erop en toen de finish vlag viel voor ons P4 in onze klasse en P11 algemeen NOT BAD AT ALL en Priscilla en ik waren super tevreden. Had me nog twee rondjes gegeven en we hadden podium gehad!

Race 2. hadden we P4 gekwalificeerd. Hieronder kunnen jullie met mij meerijden in de eerst ronde. Zo kan je zien hoe ik van P11 algemeen als P7 over de streep kom na de eerste ronden en P1 lig in onze klasse. We sloegen gelijk een mooi gat naar P2 maar helaas door een enorme crash in het scheivlak sloot iedereen weer keurig achter mij aan. Heel veel tijd voordat de rijders wissel moest komen was er niet meer. Dus nog even flink het gas open en vol gas op de pits af. Rijders wissel en we rijden net achter de Borst- de Kleijn het circuit weer op. Dan plotseling komt het met bakken uit de hemel en moeten we naar binnen voor regenbanden. Priscilla blijft buiten, omdat er even geen plek is in de pits. VOLGAS blijft ze doorgaan op de ijsbaan. Op het moment dat we eigenlijk banden moeten wisselen heeft het geen zin meer en besluiten we buiten te blijven en hopen op een P3, maar helaas in de voor laatste ronde worden we ingehaald door de P4 auto en vallen we net buiten het podium. JA we hadden die beker zo verdient. Wij als enige auto zonder ABS en traction controle. Maar het beloofd wat voor de toekomst SPEELMAN-KROES. houdt ons in de gaten.

RIJDEN JULLIE EEN RONDJE MET ME MEE?

tot volgende keer!!

en…………kijk zondag naar RTL 7 dan komen we vast wel op TV 🙂

een keer een sticker op de auto??? altijd leuk. stuur me een bericht en ik laat jullie weten wat ik voor jullie kan betekenen.

Neem een kijkje op mijn facebook pagina, daar kunnen jullie meerijden met mijn eerst ronde tijdens de start op Circuit Zandvoort

https://www.facebook.com/danny.kroes.77/videos/1029062437231185/